Här är det mycket smak för en relativt liten insats i köket. Ett utmärkt alternativ till tofu är lax.

Ingredienser

Till 4 portioner
400 g Tofu
1 st gul lök
2-3 msk citronsaft
400 g krossade tomater
2 dl Planti Cooking Fraich Paprika Chili
salt
peppar
Till servering
valfria gryn
Till stekningen
rapsolja

Gör så här:

Lägg tofun på en ren kökshandduk eller dubbelvikt hushållspapper. Tryck med handen för att pressa ur vätskan. Skär tofun i bitar och pressa över citronsaften.

Skala, finhacka och fräs löken och ta upp ur stekpannan. Pensla tofun med lite olja för ett krispigare resultat och stek tills den får en gyllenbrun färg. Tillsätt de krossade tomaterna, fraiche paprika chili och löken.

Låt sjuda i 5 - 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med matkorn, mathavre, matvete eller kvarngryn.

Alternativ till tofu:

Lax, 500 g. Skär laxen i bitar och pressa över citronsaften. Krydda med salt och peppar. Skala, finhacka och fräs löken. Tillsätt krossade tomater, fraiche paprika chili och laxen. Låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka av.