Creamy mango

Försvinnande god...

Ingredienser

Till 100 portioner
5 kg tofu, fast rostad eller annat plantbaserat protein
2 kg gul lök, skivad
200 g vitlök, hackad eller mixad
50 g Curry Madras, alt vanlig curry
100 g Garam Masala
2 kg mango, fryst i bitar
0,5 kg Mago Chutney
3 dl Brynt schalottenlökfond
1 dl Asian fond Green and fresh
150 g grönsaksbuljong
4 l vatten
5 l Planti Cooking Original
2 kg Planti Cooking Fraiche Natural
2,5 kg ratatouille-mix, fryst
2 kg blomkål
0,5 l flytande margarin/olja, till stekning
50 g mynta, hackad färsk
25 g koriander, hackad (eller persilja)
maizena, till redning
kokos, rostad
Till servering:
fullkornsris eller råris
rostad kokos

Gör så här:

Sätt på en steam-kittel på 120 grader, d v s maxtemperatur.

Stek lök med vitlök och kryddor, direkt i steam-kitteln, tills löken mjuknat, den ska inte brynas.

Tillsätt mangobitarna, koka tills de blir ordentligt mjuka. För kortare koktid; tina och mosa/mixa
mangon innan. Häll i buljongpulver och chutney samt fond och vatten. Låt koka upp och puttra en stund.

Tillsätt matlagningsgrädde och fraiche, rör om. När det kokat upp, lägg i tofu eller annat plantbaserat
protein, ratatouille-mix och blomkål. Låt koka upp, red av med Maizena och tillsätt hackad koriander eller persilja.

Smaka av med salt eller fond.