Gräddsås

Klassisk, god, växtbaserad gräddsås.

Ingredienser

Till 4 portioner
5 dl Planti Cooking Original
2 msk svartvinbärsgelé
1,5 msk vegansk grönsaksfond eller brynt schalottenlökfond
2 tsk Dijonsenap
1 tsk sojasås, mörk
0,5 krm vit- eller svartpeppar
Maizena, för eventuell redning
Till 100 portioner
12 l Planti Cooking Original
1,2 kg svartvinbärsgelé
5 dl vegansk grönsaksfond eller brynt schalottenlökfond
300 g Dijonsenap
1 dl sojasås, mörk
2 msk vit- eller svartpeppar
Maizena, för eventuell redning

Gör så här:

Koka ihop matlagningsgrädde, svartvinbärsgelé och grönsaksfond.

Smaka av med dijonsenap, peppar och soja. Minska eller öka sojan beroende på smak.

Red av med Maizena om tjockare sås önskas.