Gratäng Texmex

God att äta som den är! Perfekt om du har kokt potatis över. Välj det pulled vegoprotein du gillar.

Ingredienser

Till 4 portioner
1 st gul lök, skivad
250 g plantbaserat protein, fryst,”pulled”
3 tsk tacokrydda
1 tsk spiskummin
1 tsk mynta, torkad el färsk
0,5 tsk rökt paprikapulver
1,5 msk rapsolja
800 g färdigkokt potatis, kokt och skivad
1,2 dl Planti Cooking Original
1 tsk brynt schalottenlöksfond/grönsaksfond
100 g veganost med smältegenskaper, finriven
salt och peppar, efter smak
Till servering:
2 kg pumpa- eller solroskärnor/krossade nachos, till topping
6 kg Planti Cooking Fraiche
3 kg sallad
Till 100 portioner
2 kg gul lök, skivad
6 kg plantbaserat protein, fryst,”pulled”
3 dl tacokrydda
1 dl spiskummin
1 dl mynta, torkad el färsk
0,5 dl rökt paprikapulver
0,5 l rapsolja
36 kg färdigkokt potatis, kokt och skivad
3 l Planti Cooking Original
1 dl brynt schalottenlöksfond/grönsaksfond
2 kg veganost med smältegenskaper, finriven
salt och peppar, efter smak
Till servering:
100 g pumpa- eller solroskärnor/krossade nachos, till topping
Planti Cooking Fraiche
sallad

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader, varmluft.

Lägg vegoproteinet (direkt från frysen) samt lök, kryddor och olja, fördelat i ugnsfast form (om 100 p: i 8 st decimeterhöga bleck 1/1) och blanda runt.  Grilla i ca 10 minuter.

Blanda potatis, matlagningsgrädde, fond, salt och peppar med hälften av osten.

Ta ut grillblandningen och fördela potatisblandningen över.

Blanda runt ordentligt och singla det sista av den finrivna osten över tillsammans med frön. Kör i ugnen 30-40% ånga i 175 grader, ca 15-20 min tills serveringstemperatur. Passa så den inte bränns. Om
ugnen ej har ånga, lägg ett lock över efter halva tiden.