Varm allt-i-ett gryta som mättar många munnar! Servera med tillbehör à la Mexico.

Ingredienser

För 10 portioner
2,5 st purjolök
2,5 st paprika
15 g vitlök
2,5 st röd chili
625 g Beanit Vegostrimlor
5 msk olja
1 kg krossade tomater
4 dl vatten
1 L bönsalsa
2,5 dl quinoa, svart
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk salt
0,5 st lime, juicen
Servera med:
5 dl Planti Cooking Fraiche Natural
400 g nachos
250 g mosad avokado
10 klyftor lime
2,5 krukor färsk koriander
.
För 100 personer
25 st / 5 kg purjolök
25 st / 5 kg paprika
150 g vitlök
20 st röd chili
6,25 kg Beanit Vegostrimlor
1,5 L olja
10 kg krossade tomater
4 L vatten
10 L bönsalsa
2 kg quinoa, svart
1,25 dl spiskummin
1,25 dl paprikapulver
1 dl salt
5 st lime, juicen
Servera med:
5 L Planti Cooking Fraiche Natural
4 kg nachos
2,5 kg mosad avocado
100 klyftor lime
1,25 kg färsk korianer

Gör så här:
Skiva purjolök och paprika. Hacka vitlök och chili. Skölj quinoan väl i vatten. 
Fräs purjolök, paprika, vitlök, chili och 
Beanit-strimlorna i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, bönsalsa, quinoa, kryddor och limesaft. Låt allt koka på svag värme under lock i cirka 15–20 minuter tills quinoan är kokt.  
Servera med Planti Cooking Fraiche, nachochips, mosad avokado, limeklyftor och färsk koriander.

 

Näringsvärde per portion utan tillbehör:

Enerigi 1725 kJ/410 kcal

Fett 17 g

Kolhydrat 43 g

Protein 22 g

 

Näringsvärde per portion med tillbehör:

Enerigi 3107 kJ/744 kcal

Fett 38 g

Kolhydrat 61 g

Protein 27 g