Receptbild Beanit Pitabröd med grillad paprika

Suveränt god! 

Ingredienser

För 10 portioner
2 burkar Grillad röd paprika
1 st Vitlök Solo
1 msk Olivolja
3 msk Röd balsamicovinäger
1 msk Dill, hackad
1 st Gurka, urgröpt och tärnad
1 st Salladshuvud, strimlat
4 dl Planti Greek Style Gurt
2 st Lime
2 tsk gräslök, hackad
2 tsk persilja, hackad
500 g Beaint Strimlor Vitlök & örter
10 st Pitabröd
salt och peppar
.
För 100 portioner:
20 burkar Grillad röd paprika
9-10 st Vitlök Solo
1,5 dl Olivolja
4,5 dl Röd Balsamicovinäger
1,5 dl Dill, hackad
10-12 st Gurka, urgröpt och tärnad
10 st Salladshuvud, strimmlad
4 L Planti Greek Style Gurt
8 st Lime
1 dl Gräslök, hackad
1 dl Persilja, hackad
5 kg Beanit Strimlor Vitlök & Örter
100 st Pitabröd
salt och svartpeppar

Gör så här:
Grilla paprikorna ca 2-3 min på var sida för att få lite grillsmak.
Gör en balsamicovinägrette genom att mortla vitlök solo tillsammans med olivolja, 
balsamicovinäger och salt. Tillsätt hackad dill och mer vinäger, olja och salt efter smak.
Strimla paprikorna och blanda med 
balsamicovinägretten. Hit kan man förbereda dagen innan.
Gröp ur kärnhuset ur gurkan och skär gurkan i små tärningar.
Strimla salladen smått.
Blanda Greek Style Gurt med lime, hackad gräslök och persilja, salt och svartpeppar efter smak.
Stek Beanit vegostrimlor tills de får en fin stekyta.
Fyll pitabröden med sallad, Beanit strimlor, paprika, gurka och limegurt.

 

Näringsvärde per portion:

Energi 1364 kJ / 296 kcal

Fett 24 g

Kolhydrat 32 g

Protein 14 g