Pyttipanna! Vilken fantastik maträtt att göra när det finns rester från dagen innan. Potatis, grönsaker och Beanit strimlor, rykande het!

Ingredienser

För 10 portioner
1 kg Potatis, kokta
7-8 st Vårlökar
5 msk Olja
1,5 tsk Grukmeja
1,5 tsk Paprikapulver
1,25 dl Soltorkade tomater
625 g Beanit Strimlor Original
1 st Saft från citron
Servera med:
10 st Ägg, stekta
Färsk persilja
Citronklyftor
Vitlöksmajonnäs
.
För 100 protioner
10 kg Potatis, kokta
2 kg Vårlökar
8 dl Olja
1,5 dl Gurkmeja
1,5 dl Paprikapulver
1,25 L Soltorkade tomater
6,25 kg Beanit Strimlor Original
12 st Saft från citron
Servera med:
100 st Ägg, stekta
Färsk persilja
Citronklyftor
Vitlöksmajonnäs

Gör så här:
Tärna potatisen och skär vårlöken i skivor  och stek i  olja. Addera kryddorna, soltorkade tomater och Beanit-strimlor. Stek till pytten har fått en fin gyllene färg. Addera slutligen citronsaften. 
Servera med stekt ägg, hackad persilja, citronklyftor och vitlöksmajonnäs.

 

Näringsvärde per portion:

Energi 2554 kJ / 611 kcal

Fett 36 g

Kolhydrat 41 g

Protein 27 g