Receptbild Beanit Citrondoftande pasta

Den här fräscha pastan går snabbt att laga till och lika snabbt att äta upp – den är lika god som lättlagad! Ingredienserna är lätta att få tag på och kan förvaras i kyl.

Ingredienser

För 10 portioner
800 g Pasta
625 g Beanit Strimlor Original
87 g Kapris
2 msk Olja
100 g Smör
4 dl Vitt vin
2 st Zest och saft från citroner
5 dl Vispgrädde
Salt & Peppar
Servera med:
Rucola
Basilika
Parmesan
.
För 100 portioner
8 kg Pasta
6,25 kg Beanit Strimlor Original
870 g Kapris
3,5 dl Olja
1 kg Smör
4 L Vitt vin
20 st Zest och saft från Citroner
5 L Vispgrädde
Salt & Peppar
Servera med:
Rucola
Basilika
Parmesan

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar. Fräs Beanit strimlor och kapris med olja under några 
minuter. Lägg Beanit strimlor och kapris åt sidan och addera smör, vitt vin, zest och juice från citron. Låt ingredienserna sjuda och addera därefter grädden till såsen. Salta och peppra. Reducera såsen till önskad konsistens och lägg sedan i de frästa Beanit-strimlorna och kaprisen. Rör ner den färdiga pastan direkt i såsen. Garnera med rucola, basilika och riven parmesanost.
 

Näringsvärde per portion:

Energi 2814 kJ / 673 kcal

Fett 33 g

Kolhydrat 56 g

Protein 29 g