En klassisk grönsakssoppa med en asiatisk twist. Färska sommargrönsaker, Beanit strimlor original, grön curry och krämig kokosmjölk. Det är allt som behövs!

Ingredienser

För 10 portioner
1,5 kg Färskpotatis
1,8 kg Blomkålshuvuden
1 - 1,5 msk Grön currypasta
1,2 L Vatten
1 L Kokosmjölk
2 st Saft av lime
Salt
4 st Limeblad
500 g Ärtor
625 g Beanit Strimlor Original
7-8 st st Vårlökar
Färsk bladpersilja
.
För 100 protioner:
15 kg Färskpotatis
18 kg Blomkålshuvuden
200 g Grön currypasta
12,5 L Vatten
10 L Kokosmjölk
20 st Saft av lime
Salt
40 st Limeblad
5 kg Ärtor
6,25 kg Beanit Strimlor Original
2 kg Vårlökar
Färsk bladpersilja

Gör så här:
Lägg i tärnad potatis och blomkål i en kastrull. Addera currypasta, vatten och kokosmjölk. Rör därefter i limesaft, salt och limeblad. Låt sjuda till grönsakerna är färdiga. Addera slutligen ärtor och Beanit strimlor. Hetta upp soppan men låt den inte koka. 
Garnera soppan med hackad vårlök och bladpersilja. 

 

Näringsvärde per portion:

Energi 2326 kJ / 556 kcal

Fett 32 g

Kolhydrat 38 g

Protein 24 g