Chokladkaka från Planti

Ingredienser

Till 8-10 bitar
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,75 dl kakaopulver av hög kvalité
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2,5 dl socker
1 dl kikärtsspad (eller aquafaba som det också kallas)
2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
1 st apelsin, rivet skal av
Garnering:
1-2 tsk florsocker
Till servering:
2 dl Planti Havrevisp Creamy Dessert
Till 1/1 GN-bleck
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kakaopulver av hög kvalité
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
6 dl socker
2 dl kikärtsspad (eller aquafaba som det också kallas)
5 dl Planti Cooking Fraiche Natural
2 st apelsin, rivet skal av
Garnering:
1 msk florsocker
Till servering:
4 dl Planti Havrevisp Creamy Dessert

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 °C.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakaopulver, vaniljsocker och salt. Vispa socker och kikärtsspad
till ett vitt fast skum. Rör ner mjölblandningen, fraichen och finrivet apelsinskal i smeten med kikärtsspad och socker.

Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm diameter eller i ett bleck. Grädda i mitt i ugnen i ca 30 minuter. Grädda inte kakan för länge då blir den torr.

Låt stå kallt, gärna över natten. Lossa kakan från formen och sikta över florsocker. Servera kakan när den är helt kall med vispad Planti Havrevisp Creamy Dessert.

Variation!

Prova att smaksätta smeten med:  

  • 1 dl hackade valnötter
  • 2 msk kaffepulver
  • 1-2 msk konjak
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 tsk chilipulver