Pasta med grönsaker i saffran- och citronsås

Fräsch och syrlig sås som är suveränt god till pasta.

Ingredienser

Till 4 portioner
0,5 dl Vatten
1 st grönsaksbuljong, tärning
0,25 g saffran (0,5/10pkt)
0,5 tsk florsocker (alt honung)
6 dl Planti Cooking Original
0,5 - 1 st zucchini, tärnad
1 st citron, pressad saft och rivet skal
1 st vitlöksklyfta, pressad
0,5 krm vitpeppar
200 g stora vita bönor på burk (inkl. spadet som också ska användas)
20-30 g gräslök, hackad (ett knippe)
Maizena, till redning
Till 100 portioner
1,5 l Vatten
3,5 dl grönsaksbuljong, tärning
5 g saffran (0,5/10pkt)
2 dl florsocker (alt honung)
12 l Planti Cooking Original
10 st zucchini, tärnad
20 st citron, pressad saft och rivet skal
10 st vitlöksklyfta, pressad
3 tsk vitpeppar
5 kg stora vita bönor på burk (inkl. spadet som också ska användas)
250 g gräslök, hackad (ett knippe)
Maizena, till redning

Gör så här:

Häll upp vattnet i en kastrull och sätt på medelhög värme på spisen. Tillsätt buljong, saffran, florsocker och matlagningsgrädde.  Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen puttra en stund.

Tärna zucchini, riv citronskal och pressa ur citronsaft. Häll i all citronsaft, rivet skal, pressad vitlök och vitpeppar och därefter bönor inklusive spad samt zucchini. När zucchinin mjuknat är det klart, lägg i gräslök och rör om. Obs! Spar lite gräslök till dekoration. Red av med lite Maizena till
önskad tjocklek och smaka av med salt, florsocker och peppar.

Servera med pasta. Kan serveras som gryta, öka då mängden grönsaker och servera med ris.