Morotssoppa med pepparotsskräm

Morötterna ger soppan en härlig färg. Färgen kommer från betakaroten, som också är en antioxidant. Något extra salt behövs inte, eftersom buljongen ger bra med sälta.

Ingredienser

Till 4 portioner
1 l grönsaksbuljong
5 st morötter, i mindre bitar
2 st potatis, i mindre bitar
1 st gul lök, i bitar
2 tsk ingefära, finriven
1 dl Planti Cooking Original
1 tsk timjan eller körvel
vitpeppar, nymalen
1 st apelsin, saft av
Pepparrotssklick (4 port)
2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
3 msk pepparrot, finrive
1 krm salt
Till 10 portioner
2,5 l grönsaksbuljong
1,2 kg morötter, i mindre bitar
500 g potatis, i mindre bitar
200 g gul lök, i bitar
1-2 msk ingefära, finriven
3 dl Planti Cooking Original
1 msk timjan eller körvel
2 dl vitpeppar, nymalen
2 dl apelsin, saft av
Pepparrotssklick (10 port)
Planti Cooking Fraiche Natural
pepparrot, finrive
salt

Morotssoppa gör så här:

Koka morötter, potatis och lök i buljongen tills de är mjuka, ca 15 minuter, tillsammans med den finrivna ingefäran. Mixa soppan slät och koka upp igen. Tillsätt matlagningsgrädden och låt sjuda någon minut. Smaka av med peppar och timjan och den färskpressade apelsinsaften.

Servera soppan med en pepparrotsklick.

Pepparrotsklick gör så här:

Rör ihop alla ingredienser.

Servera till soppan:

Bred ett tunt lager Planti Cooking Fraiche Natural på ett tortillabröd eller tunnbröd, strö över färska kryddor och värm i ugn på 200 °C i 3 minuter.

Variation!

  • Byt hälften av morötterna mot pumpa.
  • Byt potatis mot sötpotatis.