Coleslaw med dijonsenap

Det här är en fräsch och krispig råkostsallad som alltid går hem. Perfekt att göra mycket av på en gång då den håller flera dagar i kylen.

Ingredienser

Till 4 portioner
200 g vitkål
2 st morot
2 st äpple
Dressing 4 protioner
1 dl Planti Greek Style Gurt Natural
2 msk majonnäs, gärna vegansk
1-2 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
Till 10 portioner
500 g vitkål
300 g morot
200 g äpple
Dressing 10 portioner
2,5 dl dl Planti Greek Style Gurt Natural
0,5 dl majonnäs, gärna vegansk
0,5 dl dijonsenap
salt
svartpeppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint. Riv morötter och äpplen grovt (behåll gärna äppelskalet på för vacker färg). Rör ihop grekisk gurt, majonnäs och dijonsenap och blanda ihop salladen.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

.

Variation!

  • Byt vitkålen mot savojkål och äpplen mot fänkål.