Dansk Remoulade

Vegansk remoulade passar fint till vego schnitzel eller på salladsbuffén till potatisrätter.

Ingredienser

Till 4 portioner
0,5 st morot, skalad och grovriven
0,5 st äpplen (valfri sort), grovrivna
0,5 st gul lök, fint tärnad eller grovriven
1 msk rapsolja, till stekning
1 krm gurkmeja
1 tsk curry, pulver (mild)
1,5 msk msk kapris (spara spadet)
2 dl vegansk majonnäs, gärna lätt
1-2 msk Planti Cooking Original
1 dl Planti Soygurt naturell
2 tsk kaprisspad
2,5 tsk gurkmix (Bostongurka)
1 tsk sweet chili
0,5 krm vitpeppar, finmalen
Till 100 portioner
1 kg morot, skalad och grovriven
10 st äpplen (valfri sort), grovrivna
1 kg gul lök, fint tärnad eller grovriven
2 dl rapsolja, till stekning
2 msk gurkmeja
50 g curry, pulver (mild)
300 g kapris (spara spadet)
5 kg vegansk majonnäs, gärna lätt
2 dl Planti Cooking Original
3 l Planti Soygurt naturell
1-2 dl kaprisspad
0,5 kg gurkmix (Bostongurka)
1 dl sweet chili
1 msk vitpeppar, finmalen

Gör så här:
Sätt på en platta på hög värme.
Riv morot, äpple och lök. Lägg allt i en stor stekpanna eller stor kastrull. Stek med olja, gurkmeja och curry. När allt har mjuknat och är lite lätt brynt så kyl ner och ställ åt sidan.
Finhacka kapris och blanda med alla resterande ingredienser i en stor bunke och vispa runt det
ordentligt. Tillsätt sist grönsakssteket som har svalnat.
Smaka av med salt och peppar om så önskas.