Bild revbensspjäll

Ingredienser

1 kg Revbensspjäll, tjocka
0,5 dl Druvan Äppelcidervinäger
2 msk Honung
0,5 dl Soja
0,5 dl Olja
1 krm Svartpeppar
0,5 tsk Ingefära, mald
Syrlig vitkålssallad
0,25 st Vitkålshuvud, tunt strimlat
3 msk Druvan Vitvinsvinäger
2 msk Rapsolja
2 msk Majonnäs
0,5 dl Druvan Cornichons
Salt & peppar

4 personer.

Gör så här:

Revbensspjäll

Skär revbensspjällen i portionsbitar. Blanda en marinad på Druvan® Äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar och ingefära. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och blanda ordentligt. Marinera i ca två timmar. Sätt ugnen på 175°C. Lägg spjällen i en ugnssäker form. Pensla på resterna av marinaden och stek i ca 45 minuter. Servera med vitkålssallad och ugnsstekt potatis.

Syrlig vitkålssallad

Strimla vitkålen tunt. Lägg vitkålen i ett durkslag. Koka upp vatten och häll snabbt över vitkålen. Strimla Druvan® Cornichons tunt. Blanda ned i vitkålen och dressa med Druvan® Vitvinsvinäger, olja, majonnäs, salt och peppar. Ställ kallt innan servering.