Bild revbensspjäll

Ingredienser

8 st Sillfiléer
4 msk Vetemjöl
4 st Schalottenlökar
2 st Morötter
1 klyfta Vitlök
8 msk Olivolja
2 msk Perstorp Ättika 24%
4 msk Vatten
1 knippe Färsk koriander
0,5 tsk Korianderfrön
1 g Saffran
2 st Lagerblad
Salt & peppar

6 bufféportioner.

Så här gör du:

Hacka schalottenlök, morötter och vitlöksklyftan i tunna skivor. Salta och peppra sillfiléerna. Doppa skinnsidan i vetemjöl och stek filéerna med skinnsidan nedåt i olja på stark värme i ca 1 minut. Ta upp sillfiléerna och lägg grönsakerna i pannan. Stek dem i olja tills de blir gyllenbruna. Tillsätt Perstorp ättika, vatten, korianderfrön, saffran och lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över sillen och låt svalna. Strö över koriander precis innan servering.