6 personer.
Gör så här:
Ta ut kalkonbröstet ur kylen 30 minuter före tillagning och lägg det på en plåt. Gnid in kalkonbröstet med smör. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ¼ av Druvan® Cumberlandsås med ½ dl Portvin el. Madeira i en kastrull. Koka på svag värme till såsen fått en fastare konsistens. Pensla kalkonbröstet med den vinkokta cumberlandsåsen. Ställ in i ugnen till kalkonbröstet börjar få färg (10-15 min). Sänk sedan värmen till 175 grader och stek ytterligare 40-50 minuter. Pensla på sås ytterligare 1-2 gånger under tiden. Ta ut kalkonbröstet och låt vila några minuter. Skiva sedan upp och servera med resten av cumberlandsåsen och valfritt tillbehör, t.ex. karamellig brysselkål och apelsin- och rödbetssallad.
Karamellig brysselkål
Skär brysselkål i halvor. Koka i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av. Vispa ihop socker, Druvan® Vitvinsvinäger och vatten tills sockret lösts upp. Stek brysselkålen i smör 1–2 minuter. Häll på vinägerblandningen. Rör om och låt all vätska koka in. Smaka av med salt och peppar. Servera!
1 kg kalkonbröst
3 msk rumsvarmt smör 1 burk Druvan® Cumberlandsås 1/2 dl portvin eller Madeira Karamellig brysselkål 500 g brysselkål 1 1/2 msk socker 3/4 dl vatten smör, salt och peppar