Bild kalkon

Ingredienser

1 kg Kalkonbröst
3 msk rumsvarmt smör
1 burk Druvan Cumberlandsås
0,5 dl Portvin eller Madeira
Karamellig brysselkål
500 g brysselkål
1,5 msk socker
0,75 dl vatten
smör, salt och peppar

6 personer.

Gör så här:

Ta ut kalkonbröstet ur kylen 30 minuter före tillagning och lägg det på en plåt. Gnid in kalkonbröstet med smör. Sätt ugnen på 220 grader. Blanda ¼ av Druvan® Cumberlandsås med ½ dl Portvin el. Madeira i en kastrull. Koka på svag värme till såsen fått en fastare konsistens. Pensla kalkonbröstet med den vinkokta cumberlandsåsen. Ställ in i ugnen till kalkonbröstet börjar få färg (10-15 min). Sänk sedan värmen till 175 grader och stek ytterligare 40-50 minuter. Pensla på sås ytterligare 1-2 gånger under tiden. Ta ut kalkonbröstet och låt vila några minuter. Skiva sedan upp och servera med resten av cumberlandsåsen och valfritt tillbehör, t.ex. karamellig brysselkål och apelsin- och rödbetssallad.

Karamellig brysselkål

Skär brysselkål i halvor. Koka i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av. Vispa ihop socker, Druvan® Vitvinsvinäger och vatten tills sockret lösts upp. Stek brysselkålen i smör 1–2 minuter. Häll på vinägerblandningen. Rör om och låt all vätska koka in. Smaka av med salt och peppar. Servera!

1 kg kalkonbröst                                        

3 msk rumsvarmt smör                                        1 burk Druvan® Cumberlandsås                                        1/2 dl portvin eller Madeira                                                                                Karamellig brysselkål                                                                                              500 g brysselkål                                        1 1/2 msk socker                                        3/4 dl vatten                                        smör, salt och peppar