En enkel, snabb och smakrik pastasås.

Ingredienser

Till 4 portioner
500 g pasta
1 st gul lök
300 g champinjoner
50 g soltorkade tomater
2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
1 dl grönsaksbuljong, gärna vegansk
salt
peppar
Till servering (4 port)
300 g haricots verts
Till stekning
rapsolja
Toppa med:
Riven veganparmazano, alternativt gör din egen
Till 10 portioner
1 kg pasta
200 g gul lök
700 g champinjoner
125 g soltorkade tomater
5 dl Planti Cooking Fraiche Natural
2,5 dl grönsaksbuljong, gärna vegansk
salt
peppar
Till servering (10 port)
750 g haricots verts
Toppa med:
Riven veganparmazano, alternativt gör din egen

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Skala och hacka löken. Skär champinjonerna i klyftor eller skiva. Strimla de soltorkade tomaterna.
Fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt svampen och fräs i några minuter. Lägg i de soltorkade tomaterna. Häll i fraiche och grönsaksbuljong. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med riven ost och haricots verts.

Variation!

Krydda såsen med vitlök och rosmarin, timjan eller salvia som passar ihop med svampen.

Så här enkelt gör du din egen veganska ost:

Mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk Bjäst flingor eller Engevita flingor och 0,5 tsk salt. Håller i kylen i 1-2 veckor.

Kökstips!

Ihåliga och räfflade pastasorter passar extra bra då de är suveräna på att dra till sig sås.