Rödbetshummus

Hummus är ett bra sätt att få i sig sin dos av baljväxter, men för dig som tröttnat på originalversionen kommer här en snabb variant på förkokt rödbeta. Rödbetshummus är perfekt på bröd, till sallader och maträtter.

Ingredienser

Till 4 portioner
250 g kikärtor, kokta
150 g rödbetor, förkokta
1-2 st vitlöksklyftor
1 dl Planti Greek Style Gurt Natural
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till 10 portioner
625 g kikärtor, kokta
375 g rödbetor, förkokta
4-5 st vitlöksklyftor
3 dl Planti Greek Style Gurt Natural
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här:
Spola av kikärterna i kallt vatten. Skala löken. Mixa kikärter,
rödbetor, vitlök och grekisk gurt till en slät röra. Smaka av med
salt och nymalen svartpeppar.

.

Variation!

  • Byt kikärtor mot svenska gula ärtor
  • Byt kikärtor mot vita bönor
  • Byt rödbetor mot inlagda grillade röda paprikor
  • Byt rödbetor mot soltorkade tomater
  • Byt rödbetor mot färska örter